En helsearbeider setter en dose av koronavkasinen Moderna utenfor en moske i Abudja i Nigeria. Mens Nigeria allerede er i gang med andre vaksinerunde, er mange andre land langt bak når det gjelder å vaksinere innbyggere. Foto: Gbemiga Olamikan/AP/NTB.

Moderna lover 110 millioner vaksiner til Afrika

Ifølge Moderna vil vaksinedosene bli solgt til den laveste prisen som er mulig for selskapet.

Publisert

Legemiddelselskapet Moderna opplyser at det skal levere opptil 110 millioner doser med koronavaksine til det afrikanske markedet.

Ifølge en uttalelse tirsdag skal selskapet være klar til å levere 15 millioner doser innen utgangen av året, og ytterligere 35 millioner i løpet av første kvartal neste år. I andre kvartal 2022 legger Moderna opp til å levere opptil 60 millioner doser.

- Dette er første steg i vårt langvarige partnerskap med Den afrikanske union som har vært tydelig i behovet om langt flere doser med koronavaksine. Afrika med sine 1,3 milliarder innbyggere står nå igjen som den delen av verden hvor færrest er vaksinert, bare så vidt over 5 prosent, skriver Moderna.

Avtalen er ikke del av det globale Covax-samarbeidet hvor Moderna skal bidra med 500 millioner doser, med start fra slutten av året.

Powered by Labrador CMS