Lokalt ansatte i Telenor Myanmar skal ha bedt moderselskapet om ikke å selge virksomheten.

Lokalt ansatte i Myanmar trygler Telenor om å stoppe salget

I en e-post til Telenor-styret trygler det som angivelig skal være lokalt ansatte i Telenor Myanmar om at selskapet ikke skal selges til libanesiske M1 Group.

Publisert

Salget kan finne sted allerede 15. februar, skriver Nettavisen.

– Vi deler de ansattes bekymring for utviklingen i Myanmar. Vi har dessverre ikke noe annet valg enn å forlate landet, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor Group, Gry Rohde Nordhus, i en uttalelse til avisa.

Hun bekrefter samtidig at selskapet har mottatt eposter fra Telenor Myanmar-ansatte som er bekymret for salget. En rekke menneskerettighetsorganisasjoner i Myanmar mener sensitiv brukerdata om Telenor-kundene kan bli overlevert til militærjuntaen så snart salget er formalisert. De kan så bruke det til å nøste opp nettverk av demokratiforkjempere i landet.

En innbygger i Myanmar har klaget inn salget til det norske Datatilsynet.

Les også: Frykter persondata vil bli misbrukt

Telenor etablerte seg i Myanmar i 2014. Telenors datterselskap Telenor Myanmar vokste seg raskt til å bli en av landets største mobiloperatører. Per i dag har selskapet 18 millioner kunder i Myanmar, men i fjor sommer kunngjorde Telenor at virksomheten skal selges til libanesiske M1 Group for 900 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS