Bill & Melinda Gates-stiftelsen er en av verdens største private veldedige stiftelser, og en av de mest innflytelsesrike innen global helse.

Melinda Gates går av som styreleder i Gates-stiftelsen

Melinda French Gates går av som styreleder i Bill & Melinda Gates Foundation, et verv hun inntil nå har delt med sin eksmann.

Publisert

Melinda Gates har sammen med Bill Gates ledet den veldedige stiftelsen siden 2000. Mandag opplyste hun selv i sosiale medier at siste arbeidsdag i stiftelsen blir 7. juni.

Bill & Melinda Gates-stiftelsen er en av verdens største private veldedige stiftelser. Milliardærene tok ut skilsmisse i 2021 etter 27 års ekteskap, men lovet den gang at de ville fortsette sitt filantropiske samarbeid.

French Gates sier at hun i tråd med avtalen med eksmannen vil ha ytterligere 12,5 milliarder dollar til rådighet for å jobbe for kvinner og familier.

Bill and Melinda Gates Foundation er blant verdens mektigste og mest innflytelsesrike innenfor globale helse. Stiftelsen har i løpet av de siste 20 årene brukt over 50 milliarder dollar på å bekjempe fattigdom og sykdommer i et næringslivsperspektiv.

Sammen med Norge har stiftelsen har også vært blant de viktigste støttespillerne til den globale vaksinealliansen Gavi, som ble opprettet i 2000.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS