Et telt brukt for pasienter som kan være smittet av ebola blir desinfisert ved Hadudu Health Center III i landsbyen Madudu i Mubende-distriktet i Uganda 1. november.

Uganda stenger skoler etter at åtte barn døde av ebola

Uganda har besluttet å stenge skoler over hele landet etter at det ble registrert 23 ebolatilfeller blant elever. Åtte av dem er døde.

Publisert

Ugandas utdanningsminister Janet Museveni opplyste tirsdag at det er påvist ebola ved fem skoler i hovedstaden Kampala, samt i nabodistriktet Wakiso og Mubende.

Hun sier også at regjeringen har bestemt seg for å stenge både førskoler, barneskoler og ungdomsskoler fra og med 25. november, to uker før skoleåret etter planen skulle avsluttes.

Ugandiske helsemyndigheter har etablert beredskapsteam, isolasjonssentre og behandlingstelt på 20 steder rundt i det sentrale Mubende-distriktet etter at det første dødsfallet etter et nytt utbrudd av ebolavirussykdom ble kunngjort 19. september.

Leger uten grenser beskrev tidligere i høst utbruddet som svært alvorlig, fordi det ikke finnes vaksiner mot virusvarianten.

Les: Treg giver-respons i Uganda – Norge var først til å støtte ebola-innsatsen

Etter at smitten nådde hovedstadsområdet fortalte folk Bistandsaktuelt snakket med at de var redde for hva en ny nedstengning kunne føre til, med konsekvensene av koronatiltakene friskt i minne.
Powered by Labrador CMS