FNs undersekretær for teknologi Fabrizio Hochschild har fått sparken på grunn av seksuell trakassering. Tre kvinner som tidligere har jobbet med Hochschild sto fram med anklagene for rundt et år siden.

FN-topp sparket for seksuell trakassering

FNs generalsekretær António Guterres har sagt opp sin undersekretær for teknologi etter en årelang etterforskning etter anklager om seksuell trakassering.

Publisert

Kunngjøringen fra FN kommer omtrent et år etter at anklagene mot undersekretæren Fabrizio Hochschild først ble meldt inn tidlig i januar 2021. Det er tre kvinner som tidligere har jobbet med Hochschild som har meldt fra.

Talsperson for FN, Stephane Dujarric, sa onsdag at han ikke kunne gi ytterligere informasjon om etterforskningen, som blir gjort internt i FN.

Hochschild har avvist anklagene. Han bekreftet på sosiale medier onsdag at hans mer enn 30 års tjeneste i FN var over.

"Min iver etter å levere førte til at noen så meg som en overbærende og overkrevende veileder, noe jeg beklager," tvitret Hochschild.

Flere faktorer undergravde mine mest grunnleggende rettigheter til rettferdig prosess. Jeg vurderer derfor å søke en uavhengig vurdering ved FNs tvistedomstol," fortsatte han.

I samme tweet kalte han medieoppslag om seksuell trakassering og økonomisk uredelighet for «falske og ærekrenkende».

FNs generalsekretær António Guterres har fått kritikk for å beskytte Hochschild og for at prosessen mot han har tatt for lang tid. Mange kritikere mener seksuell trakassering er et vedvarende problem i FN og at det ikke gjøres på langt nær nok for å få bukt med det

FN-talsperson Stephane Dujarric understreket organisasjonens innsats for å bekjempe trakassering.

"Generalsekretæren gjorde det klart fra begynnelsen at han ikke ville stå for seksuelle overgrep eller seksuell trakassering ... Han har introdusert de verktøyene vi har, blant annet har han ansatt etterforskere som spesialiserer seg på seksuelle overgrep og seksuell. trakassering. Generalsekretæren har også opprettet en hotline hvor man kan melde fra om seksuelle overgrep. Dette er en pågående prosess i enhver organisasjon vi kjenner til," sa Dujarric

Powered by Labrador CMS