Hjelpearbeidere fra Nigerias Røde Kors delte ut mat under de koronarelaterte begrensningene i Lagos, Nigeria, 25. april i år. Nå har fem bortførte hjelpearbeidere blitt drept av islamister nordøst i landet. Foto: Sunday Alamba / AP Photo / NTB scanpix

Fem bortførte hjelpearbeidere drept i Nigeria

Jihadister har drept fem hjelpearbeidere som ble bortført i nordøstlige Nigeria i forrige måned, ifølge hjelpeorganisasjonen Action Against Hunger (ACF) onsdag.

Publisert

Organisasjonen sier at gruppen ble tatt som gisler av en ikke-statlig, væpnet gruppe i Borno nordøst i Nigeria 8. juni.

- Det er med dyp sorg at vi bekrefter drapet på Ishaku Yakubu, en hjelpearbeider fra Monguno, og fire andre hjelpearbeidere, sier hjelpeorganisasjonen i en pressemelding.

Offentliggjøringen skjer etter at jihadistgruppen publiserte en video som påstås å vise henrettelsen av de fem nigerianske mennene.

- De utillatelige drapene gjenspeiler den enorme vanskeligheten som uavhengige og upartisk humanitære aktører står overfor, og volden vi blir utsatt for hver dag for å oppfylle vårt oppdrag, fortsetter ACF.

International Rescue Committee (IRC) bekrefter at en av de ansatte er blant de drepte. Hjelpeorganisasjonen fordømmer drapene.

Nigeria kjemper mot et voldelig, islamistisk opprør nordøst i landet, der islamistgruppa Boko Haram har drept og bortført tusenvis av mennesker de siste årene.

I løpet av ti år er rundt 36.000 liv gått tapt, og rundt to millioner er jaget fra sine hjem.

Powered by Labrador CMS