Terje Karlsen i Transit Magasin
Terje Karlsen i Transit Magasin

Hårete mål for nytt nettmagasin

På dagtid jobber Terje Karlsen i FN-sambandet. På kveldstid er han redaktør for et nytt nettbasert magasin med globalt perspektiv og klare ambisjoner.

Publisert

– Hvorfor startet dere Transit Magasin?

– Norsk offentlighet mangler global journalistikk. Det er nå helt nødvendig med en ny uavhengig redaksjonell publikasjon, som setter journalistikken og de globale spørsmålene først. Transit magasin ønsker å være denne publikasjonen. Vi vil gi leserne levende og engasjerte møter med mennesker verden over. Dette kan vi gjøre gjennom vårt nettverk av dyktige journalister basert rundt om i verden, og i samarbeid med en redaksjon basert i Oslo. Temaene vil dreie seg rundt teknologi og næringsliv, klima og miljø, freds- og sikkerhetspolitikk. Også utviklingspolitikk. Blant mye annet.

–​ Hvem er det som står bak?

– For å sikre den uavhengige journalistikken, drives magasinet uavhengig av interessene til enkeltorganisasjoner eller partipolitikk. Det er journalister som står bak dette. Det er meg og en håndfull journalister basert i Oslo. Vi samarbeider med et nettverk av journalister, tilknyttet Tanzania, Kina, India, Sør-Afrika og Pakistan, for å nevne noen.

– Hvordan få dette til å lønne seg?

– Transit magasin har fått oppstartsmidler fra Fritt Ord, og vi jobber for å få i gang kommersiell inntjening. Selvfølgelig, det vil være en sensasjon om vi klarer å drive et nettmagasin om globale spørsmål basert på kommersielle modeller, men det er altså det hårete målet vi har satt oss.

Powered by Labrador CMS