Qatar bekrefter at 39 palestinere er løslatt fra fengsel i Israel

Utenriksdepartementet i Qatar bekrefter at 39 palestinere er løslatt fra israelske fengsler i tråd med avtalen som er inngått mellom Israel og Hamas.

Publisert

De som er løslatt er kvinner og barn. De ble satt fri etter at 13 israelske gisler ble løslatt på Gazastripen av Hamas. Røde Kors sto for transporten.

Til sammen 50 israelske gisler skal etter planen settes fri fra Gaza i løpet av våpenhvilen, mens 150 fengslede palestinere skal løslates av Israel. I tillegg skal hundrevis av lastebiler med nødhjelp få slippe inn i Gaza.

Ifølge en analyse Sky News har gjort av listen det israelske justisdepartementet har publisert over 300 palestinske fanger som kan bli løslatt, er 90 prosent 18 år eller yngre.

Fem av dem er 14 år, seks er 15 år, 37 er 16 år, 76 er 17 år og 146 er 18 år, ifølge kringkasteren. I tillegg er rundt 10 prosent kvinner.

Over halvparten av menneskene på listen har ingen spesiell tilknytning til en organisasjon, mens rundt 50 personer er registrert som tilknyttet til Hamas. Mange av palestinerne på listen holdes fengslet uten rettssak, noe menneskerettighetsgrupper har kritisert.

Powered by Labrador CMS