John-Arne Røttingen da han begynte i jobben som global helseambassadør i Utenriksdepartementet i 2020. Nå venter en ny toppjobb i London.

John- Arne Røttingen blir ny direktør for stiftelsen Wellcome Trust 

Forskeren, legen og diplomaten John-Arne Røttingen blir ny direktør for den globale veldedige stiftelsen Wellcome Trust i London. 

Røttingen tiltrer som administrerende direktør i Wellcome Trust, som er en av de ideelle, private aktørene som gir mest til internasjonal helse, i januar 2024.

– Jeg er beæret over å få muligheten til å videreføre Wellcomes oppdrag, og sammen med kollegaene mine og det talentfulle globale forskningsmiljøet sette vitenskapen i arbeid for å løse de mest presserende helseutfordringene som vi alle står overfor i dag, sier Røttingen i en pressemelding fra Wellcome.

Han kommer da fra stillingen som global helseambassadør i Utenriksdepartementet, som han har hatt siden han gikk av som direktør for Norges forskningsråd i 2020. 

«Røttingen har tidligere jobbet tett med Wellcome i flere roller, blant annet som grunnleggende administrerende direktør i Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI), som Wellcome var med på å lansere i 2017, og som administrerende direktør i Norges forskningsråd, der han jobbet med Wellcome og europeiske finansiører for å få forskningspublisering mer tilgjengelig for alle», skriver Wellcome.

Røttingen har mastergrader fra University of Oxford og Harvard University og er professor i helsepolitikk ved Universitetet i Oslo og professor i global helse ved Harvard.

Powered by Labrador CMS