Aksel Jakobsen (47) vil tiltre i stillingen som ny kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp 1. mars 2023.

Ny kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp

Aksel Jakobsen (47) er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp.

Tidligere statssekretær i Utenriksdepartementet, Aksel Jakobsen (47) er ansatt som ny leder for Avdeling for kommunikasjon og politikk i Kirkens Nødhjelp.

Jakobsen er utdannet jurist fra Universitetet i Tromsø. I tillegg til å ha bakgrunn fra Utenriksdepartementet har han bred utviklingspolitisk erfaring fra den globale vaksinealliansen GAVI og fra arbeid som spesialrådgiver for KrFs stortingsgruppe med ansvar for Utenrikskomiteens saksområder.

Jakobsen har i flere år arbeidet i skjæringspunktet mellom kommunikasjon og politikk som rådgiver i regjeringsapparatet så vel som i Stortinget blant annet med pressekontakt og taleskriving.

– Kirkens Nødhjelps innsats for å redde liv, bidra til utvikling og fremme fred trengs mer enn noensinne. Jeg er entusiastisk over å få bli en del av dette viktige arbeidet og det solide teamet i Kirkens Nødhjelp, sier Jakobsen.

Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Dagfinn Høybråten gleder seg til å få Jakobsen med på laget.

– Aksel Jakobsen bringer mye verdifull erfaring innen politikk og kommunikasjon og en viktig internasjonal erfaring fra det utviklingspolitiske feltet på ulike nivåer, sier Høybråten.

Jakobsen tiltrer sin nye stilling 1. mars neste år.

Powered by Labrador CMS