Tidligere kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) var fredag på jobbintervju hos OECDs utviklingskomte (Dac) i organisasjonens hovedkvarter i Paris.

Nikolai Astrup kan bli neste nordmann i internasjonal toppstilling

Regjeringen har jobbet for at Høyre-politiker Nikolai Astrup (44) blir den neste lederen av OECDs utviklingskomité (Dac).

Publisert

– Vi trenger en global innsats som hele tiden vurderer hvordan vi best oppnår den effekten vi ønsker, nemlig å redusere fattigdommen i verden. Da er nytenkning og innovasjon viktig. Astrup er kunnskapsrik, innovativ og åpensinnet, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) i en pressemelding.

Hun har ledet arbeidet for Astrups kandidatur overfor medlemslandene i Dac.

Dac er et forum i OECD som setter standarder for og følger opp medlemslandenes utviklingspolitikk og bistandspraksis. Dette forumet har utarbeidet felles retningslinjer for hva som klassifiseres som offisielt godkjent bistand.

Fredag var Astrup på jobbintervju i organisasjonens hovedkvarter i Paris.

– Det var halvannen times grilling fra 31 land. Jeg argumenterte for å gjøre komiteen mer synlig og relevant i en tid med mange, overlappende kriser. Bistandsbudsjettene er under press, og det er behov for å mobilisere mer privat kapital og ta i bruk ny teknologi og digitalisering for å bidra til raskere vekst og utvikling i mottakerlandene, sier han til Dagens Næringsliv.

Det formelle valget av ny leder for OECD Dac gjennomføres 6. desember.

Powered by Labrador CMS