Det ryddes opp etter at en tankbil eksploderte i Cap-Haitien i 2021. Volden i Haiti har fortsatt å øke siden det. Nå velger flere land, som Canada, Mexico og Spania, å midlertidig stenge ambassadedørene.

Volden i Haiti øker – nå stenger flere land sine ambassader

Flere land stenger midlertidig sine ambassader i Haitis hovedstad Port-au-Prince på grunn av uro og opptøyer som følge av økte drivstoffpriser.

Prisøkningen har ført til store demonstrasjoner i Haiti, et av de fattigste landene i hele Amerika.

Regjeringen makter ikke å bekjempe mektige kriminelle gjenger eller tilby innbyggerne grunnleggende tjenester.

Ambassaden til Den dominikanske republikk, som sammen med Haiti utgjør øya Hispaniola, melder at de stenger «dørene for offentligheten inntil videre» på grunn av forverret sikkerhetssituasjon.

Også ambassadene til Canada, Mexico og Spania har denne uka meldt at de midlertidig stenger dørene.

Søndag sa Haitis statsminister Ariel Henry at staten ikke har midler til å opprettholde drivstoffsubsidier, noe som vil føre til skarpe økninger i prisene for bensin og annet drivstoff. Dieselprisen vil nesten doble seg, skriver nyhetsbyrået AFP.

Demonstranter har reagert med å blokkere veier. Den offentlige transporten har stoppet opp, og mange butikker og andre forretninger har stengt dørene av frykt for å bli plyndret.

Forholdet til Den dominikanske republikk er allerede spent, særlig på grunn av nabolandets manglende vilje til å ta imot haitiske migranter mens landet er i økonomisk krise.

Powered by Labrador CMS