Rapp-Ødegaard overtar stafettpinnen som ny daglig leder ved Nansen Fredssenter på Lillehammer.

Anita Rapp-Ødegaard blir ny daglig leder ved Nansen Fredssenter

Fra september vil Anita Rapp-Ødegaard være daglig leder ved Nansen Fredssenter.

– Nansen Fredssenters styre er glade for at Anita har takket ja til å bli vår nye daglige leder. Anita kjenner godt til senteret fra før, hun er en faglig sterk person med masse pågangsmot og energi, og hun er en god og samlende leder, sier Øyvind Svendsen, styreleder ved Nansen Fredssenter i en pressemelding.

Fredssenteret fremmer fred, menneskerettigheter, dialog og forsoning gjennom opplæring, formidling og dokumentasjon. Senteret legger også til rette for dialog mellom parter i konflikt.

Den nye daglige lederen har hatt flere lederoppgaver tidligere. Hun har jobbet som Dembra-veileder ved senteret siden 2019, der hun har støttet skoler i arbeidet med å styrke demokrati-ferdigheter og forebygge mot gruppefiendtlighet.

Rapp-Ødegaard tar 1. september over etter Norunn Grande, som er konstituert daglig leder og har fungert i stillingen de siste tre årene.

– Jeg er glad og ydmyk over å få tilliten til å lede dette arbeidet videre sammen med det sterke teamet som mine forgjengere har bygget opp, sier Rapp-Ødegaard i pressemeldingen.

Rapp-Ødegaards åremål varer i fire år fra 1. september 2023 og kan forlenges.

Powered by Labrador CMS