En spare- og lånegruppe, hovedsakelig for kvinner og personer med funksjonsnedsettelser, i den tanzanianske øygruppen Zanzibar.

Atlas-alliansen får TV-aksjonen 2025: – Vi er utrolig lykkelige

– På vegne av Atlas-alliansen, de norske organisasjonene og deres søsterorganisasjoner i Sør er vi utrolig lykkelige og takknemlige for å få TV-aksjonen, sier Marit Sørheim, daglig leder i Atlas-alliansen. Pengene som samles inn i neste års TV-aksjon skal hjelpe funksjonshemmede i syv land.

Publisert Oppdatert

 Atlas-alliansen tildeles NRKs TV-aksjon for 2025. 

– Kriger og kriser rammer funksjonshemmede ekstra hardt, noe vi ser tydelig blant annet i Ukraina og Gaza. Derfor trengs innsatsen vår virkelig, og vi gleder oss til å jobbe sammen med det norske folk for å få til et løft, sier Marit Sørheim, daglig leder i Atlas-alliansen, til Panorama.

Marit Sørheim, daglig leder i Atlas-alliansen.

Atlas-alliansen, som er en paraplyorganisasjon for Norges Blindeforbund, Norges Handikapforbund, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Ryggmargsbrokk- og hydrocephalusforeningen, Mental Helse Ungdom og Stiftelsen Signo, har tidligere hatt TV-aksjonen i 1981, 1992 og 2002.

Pengene som samles inn i TV-aksjonen 2025, skal brukes for å gi personer med funksjonsnedsettelser i Ukraina, Palestina, Nepal, Zambia, Tanzania, Etiopia og Uganda tilgang til hjelpemidler, skolegang, arbeid og helsetjenester.

– Vi skal sammen med de norske organisasjonene og deres søsterorganisasjoner i Sør
bedre levekårene til mennesker med funksjonsnedsettelser og styrke menneskerettighetene deres, sier Sørheim. 

NRKs kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er glad for tildelingen.

– Like rettigheter og muligheter for alle er et tema jeg er sikker på vil engasjere befolkningen. I tillegg til å være en pengeinnsamling er TV-aksjonen i NRK også en kunnskapskampanje som hvert år sette søkelys på et viktig tema, sier hun i en pressemelding fra NRK.

Fjorårets TV-aksjon til Redd Barna endte med å samle inn 311 millioner kroner, mens TV-aksjonen 2024, som vil skje i oktober, skal gå til Barnekreftforeningen og arbeid med å etablere hus for familiene til barn med kreft ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo.

Powered by Labrador CMS