Espen Villanger blir ny direktør for Chr. Michelsens institutt i april 2022. Han tar over jobben etter Ottar Mæstad, som har vært direktør siden 2010. Foto: Eivind Senneset
Espen Villanger blir ny direktør for Chr. Michelsens institutt i april 2022. Han tar over jobben etter Ottar Mæstad, som har vært direktør siden 2010. Foto: Eivind Senneset

Villanger blir ny direktør ved Chr. Michelsens Institutt

Styret ved Chr. Michelsens Institutt (CMI) har ansatt Espen Villanger som ny direktør fra april 2022.

- Jeg gleder meg enormt til å videreutvikle CMI sammen med mine svært kompetente og dyktige kolleger, sier Espen Villanger, i en pressemelding.

- Verden har et stort behov for kunnskapen CMI leverer. Skal vi oppnå FNs bærekraftsmål trenger vi forskning som kan bidra til å hjelpe folk ut av fattigdom, sikre menneskerettigheter og redusere konflikter, korrupsjon og ulikhet. Det er ekstremt motiverende å få lede en organisasjon som er med å løse disse problemene for de mest sårbare og utsatte menneskene på kloden, sier han.

Espen Villanger er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Bergen og har doktorgrad fra Norges Handelshøgskole (NHH). Han er både forskningsleder og forsker ved CMI, der han har vært ansatt siden 2002. Villanger har jobbet i Verdensbanken og har vært aktiv politiker, blant annet som fungerende ordfører for Ap i det som tidligere var Fjell kommune. Villanger leder også nyetablerte Development Learning Lab, et nytt forsknings- og læringssenter som har som ambisjon å bidra til mer effektiv bistand.

- Forskning og kunnskap blir stadig viktigere i utviklingspolitikken. Vi må jobbe enda tettere med Utenriksdepartementet, Norad og bistandsaktørene for å bidra til at forskningsbasert kunnskap blir gjort tilgjengelig, slik at vi kan oppnå bedre resultater, sier Villanger.

Styreleder ved CMI, Gunn Mangerud er svært fornøyd med ansettelsen av Espen Villanger.

- CMI spiller en viktig rolle gjennom å utvikle forskningsbasert kunnskap som adresserer globale samfunnsutfordringer. Med Villanger får CMI en ny direktør som både kjenner forskningslandskapet og CMIs forskningsområder godt. Styret har store forventninger til Villangers evne til å videreutvikle CMI som organisasjon og kunnskapsaktør og sikre at CMI også fremover har en viktig rolle som forskningsinstitutt og som bidragsyter til kunnskapsbasert politikkutforming, sier Mangerud i pressemeldingen.

Villanger tar over jobben etter Ottar Mæstad. Han vil ha vært direktør ved CMI i tolv år når hans siste åremål løper ut i 2022.

Powered by Labrador CMS