603 mennesker er bekreftet omkommet som følge av den voldsomme flommen som rammet Nigeria i september. Her har flomvannet oversvømt en vei i Hadeja nord i landet.

Mer enn 600 døde etter flomkatastrofe i Nigeria

603 mennesker er bekreftet omkommet etter den verste flomkatastrofen i Nigeria på mer enn et tiår, opplyser myndigheter i landet.

Publisert

I tillegg er mer enn 1,3 millioner mennesker tvunget til å forlate hjemmene sine, tvitrer Nigerias departement for humanitære saker.

Forrige uke opplyste myndighetene at minst 500 var døde som følge av flommen som rammet landet i september.

Økningen skyldes delvis at enkelte myndigheter på delstatsnivå ikke var forberedt på flommen, ifølge Sadiya Umar Farouq, statsråd for humanitære saker.

Regntiden starter vanligvis rundt juni og er på sitt sterkeste på sommeren, men denne gangen har bygene vært spesielt tunge siden august.

Høy risiko for katastrofal hungersnød

Også i 2012 ble Nigeria rammet av en stor flom som førte til at 363 mennesker døde og mer enn 2,1 millioner ble fordrevet.

Flommene har også ødelagt mer enn 82 000 boliger og nesten 110 000 hektar med jordbruksland. Risprodusenter har advart om at flommen kan ramme prisene. Nigeria, som har rundt 200 millioner innbyggere, har forbudt risimport for å stimulere den lokale produksjonen.

Verdens matvareprogram WFP og FNs ernærings- og landbruksorganisasjon FAO sa i september at Nigeria er blant seks land der det er høy risiko for katastrofal hungersnød.

Flere land i Afrika er preget av flom for tiden. I Sør-Sudan er mer enn 900 000 mennesker rammet av flom denne måneden, ifølge FN.

Les: Hungersnød kan bli erklært i Somalia i løpet av høsten

Les: Somalisk spesialutsending i Norge: – Dette handler om klimarettferdighet

Powered by Labrador CMS