Rwandas utenriksminister Vincent Biruta (til v.) i samtale med Storbritannias innenriksminister Priti Patel under et pressemøte foran FNs hovedkvarter i Geneve torsdag denne uka. Å skremme asylsøkere fra å ta seg over den britiske kanalen i farlige småbåter er et viktig mål med Rwanda-planen, framholder Patel.

Storbritannia må utsette å sende asylsøkere til Rwanda

Den britiske regjeringen er tvunget til å utsette det første flyet med asylsøkere som skulle sendes til Rwanda i mai.

Publisert

Årsaken til at flygningen er utsatt, er at flere ikke-statlige organisasjoner (NGO-er) har gått til retten for å få stanset den kontroversielle avgjørelsen.

Organisasjonene har nå fått beskjed om at de første flygningene til Rwanda ikke vil finne sted før tidligst 6. juni.

Statsminister Boris Johnson sa i forrige uke at 50 asylsøkere allerede hadde fått beskjed om at de skulle flys til Rwanda innen to uker, det vil si innen utgangen av mai. En talsmann for Rwandas regjering sa også at de ventet det første flyet i slutten av mai.

Clare Moseley, som er grunnlegger av den britiske organisasjonen Care4Calais, sier hun er lettet over utsettelsen. De fikk beskjed sent onsdag om at flygningen var utsatt.

Johnson la i april fram den omstridte planen om å sende asylsøkere til Rwanda. Det betyr at alle som kommer ulovlig til Storbritannia, kan bli sendt til Rwanda mens de venter på at asylsøknaden blir behandlet.

Innenriksminister Priti Patel sa onsdag at de var i gang med å sette opplegget ut i livet som del av en deporteringsplan for å skremme asylsøkere fra å søke seg til Storbritannia i småbåter over Den engelske kanal.

Les mer: Danmark uttrykte bekymring over menneskerettighetsovergrep i Rwanda

Storbritannia og Danmark får sterk kritikk for plan om å sende asylsøkere til Rwanda

Kritikken hagler etter ny avtale om å sende asylsøkere i Storbritannia til Rwanda

Powered by Labrador CMS