Norads nye avdelingsdirektør, Erik Abild, kommer fra stillingen som regionsjef i Norges Røde Kors.

Erik Abild blir Norads nye avdelingsdirektør for humanitær og helhetlig innsats

Erik Abild skal lede den nyopprettede avdelingen for humanitær og helhetlig innsats i Norad, som skal forvalte over 7 milliarder bistandskroner.

Publisert Oppdatert

Fra og med august overtar Norad store forvaltningsoppgaver fra Utenriksdepartementet. 

Som en del av omleggingen, skal Norad for første gang forvalte nødhjelp. Og den som skal lede avdelingen for humanitær og helhetlig innsats, er ingen ringere enn Erik Abild. 

– Jeg går til jobben med stor ansvarsfølelse og ydmykhet for krevende oppgaver. Vi skal forvalte milliarder, men det skal handle om mennesker – i Gaza, Sudan og Afghanistan, sier Erik Abild i en pressemelding fra Norad onsdag.

Abild kommer fra stillingen som regionsjef i Norges Røde Kors, der han i dag leder organisasjonens humanitære innsats i Ukraina. Han har ti års erfaring fra humanitært arbeid, blant annet fra Flyktninghjelpen og NORWAC, der han har ledet operasjoner i Syria og Gaza. Han har også en mastergrad i humanitære studier fra Universitetet i Oxford.

Utover sin lange fartstid i bistanden, har Abild vært rådgiver for H.K.H. Kronprins Haakon.

– Erik er en strategisk og klok leder med betydelig innsikt i realitetene på bakken. Jeg er svært glad for at han har takket ja til å lede den nye avdelingen. Vi står i en virkelighet hvor mange områder i verden er preget av konflikt, akutt nød, klimakrise og behov for langsiktig kapasitetsbygging. I det arbeidet må vi tenke både humanitært og helhetlig, og til det er Erik rette person, sier Norad-direktør Bård Vegar Solhjell.



Powered by Labrador CMS