Generalsekretær i Norsk Folkehjelp Henriette Killi Westhrin.

Nytt om navn:

Westhrin blir Norsk Folkehjelps generalsekretær i tre nye år

Sentralstyret i Norsk Folkehjelp har gitt generalsekretæren fornyet tillitt. Weshrin får et nytt åremål på tre år, med mulighet for forlengelse på inntil tre år om Sentralstyret ønsker det.

Westhrin (49) ble ansatt som generalsekretær i 2016 og har tidligere jobbet for SVs stortingsgruppe, vært statssekretær i flere departementer og forbundssekretær i Fellesorganisasjonen.

– Vi er godt fornøyde med Henriette Killi Westhrins lederskap, og det arbeidet hun har lagt ned siden ansettelsen i 2016. Vi går urolige tider i møte, og da er det en stor fordel at vi har en generalsekretær som kjenner organisasjonen godt, både her hjemme i Norge og internasjonalt, sier sentralstyreleder Amalie Hilde Tofte.

Westhrin sier til Bistandsaktuelt at hun er glad for fornyet tillitt, og gleder seg til å fortsette arbeidet med å utvikle organisasjon, blant annet gjennom nye programmer.

– Akkurat nå er vi i gang med å etablere et nytt program i Ukraina, der vi både skal rydde miner og støtte lokale organisasjoner i deres humanitære innsats, et arbeid som kommer på toppen av landene vi allerede er tilstede i. Krigen i Ukraina viser at vår beredskap er ettertraktet og nødvendig, både i Norge og internasjonalt, sier Westhrin.

Powered by Labrador CMS