Australia gjenopptar UNRWA-støtten

Australia gjenopptar støtten til FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), opplyser utenriksminister Penny Wong fredag.

Publisert

Australia har snakket med både UNRWA og andre giverland, og er fornøyde med tiltakene som er innrettet, sier Wong. Hun legger til at rundt 6 millioner australske doller, cirka 42 millioner kroner, vil overføres umiddelbart.

– Det er barn og familier som sulter, og vi har en mulighet, sammen med det internasjonale samfunnet, til å hjelpe dem, sa Wong på en pressekonferanse fredag.

– Vi vet at UNRWA er sentralt og livsviktig for å få levert den hjelpen, sa hun videre.

UNRWA er den viktigste hjelpeorganisasjonen for millioner av palestinere i de palestinske områdene, Libanon, Jordan og Syria. Den har rundt 30.000 ansatte, de fleste palestinere.

Australia og en rekke andre vestlige land stanset støtten til organisasjonen etter israelske anklager om at tolv av dens 30.000 ansatte på Gazastripen var med i Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober.

EU gjorde det samme, men gjenopptok støtten tidligere i måneden. Det samme gjorde Canada, Sverige og Danmark, og Australia følger nå etter.

Ifølge UNRWA-leder Philippe Lazzarini trues organisasjonen med avvikling dersom ikke giverlandene gjenopptar sine bidrag.

Powered by Labrador CMS