DPA: EUs utenriksministre vedtar nye Russland-sanksjoner mandag

Utenriksministre fra EUs medlemsland ventes mandag å vedta nye sanksjoner mot Russland, etter lange forsinkelser, skriver nyhetsbyrået DPA.

Publisert

Denne omgangen med forsinkelser stammer i stor grad fra Berlin. Den 14. sanksjonspakken har som mål å stanse Russland fra å omgå tidligere sanksjonspakker og fra å få tak i vestlig teknologi for å lage våpen. Bekymringen fra Tysklands side har handlet om at det gikk for langt, særlig for datterselskaper.

Ifølge DPAs kilder har man kommet til et kompromiss der restriksjoner på eksport til Russland foreløpig ikke skal gjelde datterselskaper, før saken skal tas opp igjen senere. 

De nye sanksjonene regnes som positive for Ukrainas del. Landet ventes om få dager å undertegne en ny sikkerhetsavtale med EU, som kommer i tillegg til tidligere bilaterale avtaler med land som Tyskland og Frankrike.

På utenriksministermøtet ventes det også at våpenstøtten til Ukraina blir tatt opp. Hvert enkelt EU-medlemsland har vetorett mot utbetalingene, og Ungarn har stanset utbetalingene i nesten ett år. Det ventes ikke at det endrer seg under dette utenriksministermøtet.

Powered by Labrador CMS