Hjelpeorganisasjoner om seks måneder med krig i Gaza: Forferdelig milepæl

FN og flere hjelpeorganisasjoner kaller et halvt år med krig på Gazastripen for en forferdelig milepæl og gjentar at situasjonen der er katastrofal.

Publisert

– Medmenneskeligheten er nesten borte. Seks måneder er en forferdelig milepæl, heter det i en uttalelse fra Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-føderasjonen (IFRC).

FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths kaller krigen et svik mot menneskeheten.

Gaza-krigen brøt ut da Hamas angrep Israel og drepte rundt 1200 mennesker 7. oktober i fjor. De bortførte også 240 gisler, hvorav 129 fortsatt sitter fanget i den krigsherjede enklaven.

På palestinsk side har minst 33.175 mennesker, hovedsakelig kvinner og barn, blitt drept i krigen, ifølge helsedepartementet i Gaza.

WHO-sjef Tedros Ghebreyesus gjentok søndag fordømmelsen av Hamas-angrepet og gisseltakingen, men var tydelig på at det ikke rettferdiggjør Israels bombardement, beleiring og rasering av Gaza.

– Frarøvelsen av mat, drivstoff, helsetjenester, husly og sikkerhet er umenneskelig og utålelig, skriver han på X/Twitter.

Unicef-sjef Catherine Russell peker på at over 13.000 barn er drept i krigen.

– Hjem, skoler og sykehus i ruiner. Hungersnød truer. Nivået og hastigheten på ødeleggelsen er sjokkerende. Gazas barn trenger våpenhvile NÅ, skriver hun på X/Twitter søndag.

Powered by Labrador CMS