Hundrevis skal ha dødd av denguefeber i krigsherjede Sudan

Utbrudd av denguefeber og akutt diaré har ført til at hundrevis har mistet livet i Sudan, melder Sudanese doctors' union.

Publisert

I en uttalelse advarer organisasjonen om at situasjonen er særlig ille i delstaten Gedaref, som ligger sørøst i landet på grensa mot Etiopia. Situasjonen «forverres med en forferdelig hastighet», og tusenvis er smittet av denguefeber, heter det i uttalelsen.

Gedaref har blitt spart for krigshandlingene i den brutale borgerkrigen mellom landets regjeringsstyrker og den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF), men er rammet av de store folkevandringene som følge av krigen, og andre humanitære problemer. Ifølge FN har mer enn 250.000 intern fordrevne tatt seg til Gedaref.

Borgerkrigen har pågått i mer enn fem måneder, og ifølge FN er 80 prosent av Sudans sykehus ute av drift. Allerede før krigen slet landets skjøre helsesystem med å håndtere utbruddene av blant annet malaria og denguefeber som hvert år kommer med regnsesongen.

Halvparten av Sudans 48 millioner innbyggere er avhengige av nødhjelp for å overleve, og seks millioner lider av sult, ifølge FN.

Powered by Labrador CMS