Kinas kornkammer frykter at regn kan ødelegge hveteavlingene

Det er meldt mer regn i Kinas største hveteprovins Henan. Det er dårlig nytt for hveteavlingen, som allerede er i ferd med å bli ødelagt av vann.

Publisert

Det har vært unormalt mye nedbør i Henan de siste ukene i mai, og om få dager begynner innhøstingen av hveten som ble plantet forrige vinter.

Regnet har ført til at deler av kornet har spiret eller blitt ødelagt av ulike plantesykdommer, og dette kornet står normalt for hovedandelen av Kinas årlige hveteproduksjon.

Landets landbruksdepartement oppfordret tidligere denne uka lokale myndigheter til å sende ut kriseteam for å drenere vann fra åkrene, øke tilgjengeligheten for bøndene og mobilisere tørkemaskiner for å redde så mye av avlingen som mulig.

Kinas andre viktige hveteprovinser, Anhui, Hebei, Jiangsu og sørlige Shaanxi, har også hatt mye regn den siste tiden som har ødelagt deler av hveteavlingen.

Det er ikke unormalt med flom og tørke i provinser som Henan, men unormale værmønstre truer med å ødelegge viktige avlinger og presse forsyninger. Nedbøren i mai er det verste været provinsen har opplevd i innhøstingsperioden på ti år.

Powered by Labrador CMS