NUPI får Kari M. Osland som direktør fra 1. september.

Kari M. Osland blir ny NUPI-direktør 

Osland blir første kvinnelige direktør ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI). Hun har vært tilknyttet forskningsinstituttet siden 1998, og forsker i dag på konfliktdynamikk, opprør, fredsoperasjoner og fredsbygging.

Kari M. Osland tar over som NUPI-direktør 1. september, og går fra stillingen som seniorforsker i forskningsgruppen for fred, konflikt og utvikling ved NUPI. Det opplyser det uavhengige forskningsinstituttet i en pressemelding torsdag. 

Osland tar over som ny direktør etter Ulf Sverdrup, som har vært direktør siden 2012.

– Vi er veldig glade for at Osland blir direktør ved NUPI. Hun er en fremragende forsker, har solid ledererfaring og kjenner NUPI godt. Hun har den erfaringen og kunnskapen – og også de personlige egenskapene vi har sett etter, sier Karl Erik Haug, styreleder ved NUPI, i pressemeldingen.

NUPI er kjent for å forske på og spre kunnskap om internasjonal politikk og globale forhold, og dette vil Osland bidra til, ifølge styrelederen. 

– Det er en stor ære å skulle lede en så sterk kunnskapsorganisasjon som NUPI i en tid med store internasjonale omveltninger. Forskningsbasert kunnskap om verden, som grunnlag for utvikling av norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk, er viktigere enn noen gang, sier Osland.

Oslands åremål som direktør varer i seks år fra 1. september 2023 og kan forlenges.

Powered by Labrador CMS