Guri Rørtveit (t.v.) og Catharina Bu. Foto: Jørgen Barth og Knut Neerland
Guri Rørtveit (t.v.) og Catharina Bu. Foto: Jørgen Barth og Knut Neerland

Nye ansikter i CMI-styret

Guri Rørtveit blir ny styreleder for Chr. Michelsens institutt (CMI) i Bergen fra januar 2023.

Rørtveit er spesialist i allmennmedisin, professor og leder ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen (UiB). I tillegg er hun nestleder for det kommende Senter for fremragende forskning, BCEPS+ (Bergen Center for Ethics and Priority Setting).

– Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på arbeidet som styreleder. CMI er et fagmiljø jeg har fått stor respekt for gjennom mitt arbeid ved Universitetet, sier Rørtveit.

– CMI sin visjon om å skape en rettferdig og likeverdig verden er viktigere enn noensinne. Det blir spennende å få være med på å bidra til at ambisjonene som ligger i instituttets nye strategi følges opp på best mulig måte, sier hun.

Rørtveit har i mer enn et tiår vært involvert i forskning på helsespørsmål i Etiopia, og har vært veileder for studenter i Tanzania og Etiopia. Hun har også erfaring fra instituttsektoren som tidligere forskningsleder ved Uni Research Helse, som nå er en del av Norce. Rørtveit tar over etter professor Gunn Mangerud, dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Universitet i Bergen, som har vært styreleder siden 2018.

Catharina Bu, generalsekretær i FN-sambandet, er oppnevnt som nytt eksternt styremedlem.

Bu har tidligere jobbet for Tankesmien Agenda, der hun ledet analyse- og politikkutviklings-arbeidet på bistand, utvikling og global ulikhet.

I tillegg har hun bakgrunn fra blant annet Redd Barna og Fellesrådet for Afrika, og har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London.

Powered by Labrador CMS