Etter at Taliban overtok makten i Afghanistan gikk bildene av talibanere som moret seg i en park i Kabul verden rundt. Nå har Taliban-ledelsen bestemt at deres soldater ikke får bringe våpen om de skulle ønske å besøke en fornøyelsespark igjen.

Nye signaler etter Soria Moria-besøket:

Taliban-krigere får ikke lenger ta med våpen i fornøyelsesparker

Bare dager etter Oslo-besøket kommer nye signaler fra Taliban. Afghanistans nye myndigheter opplyser nå at to provins-universiteter er åpnet for kvinner – og at Talibankrigere ikke lenger får bringe våpen til fornøyelsesparker.

Publisert Oppdatert

Bildene av tungt bevæpnede Taliban-krigere i Kabuls fornøyelsesparker, kjørende i pariserhjul og poserte for kameraer, gikk verden rundt etter at Taliban tok makten i Afghanistan i august. Nå har bevegelsens ledere rykket ut med en formaning om at våpnene må legges igjen når krigerne drar i fornøyelsesparker, melder Reuters.

– Det islamske emiratets krigere får ikke lov til å gå inn i fornøyelsesparker med våpen, militære uniformer og kjøretøy, skriver Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid på Twitter.

Han legger til at også Taliban-krigere må følge reglene fornøyelsesparkene har. Det er særlig fornøyelsesparken i Qargha som har vært populær blant Taliban-krigerne.

– Åpnet for kvinner i to provinser

Viktigere er kanskje Talibanledelsens budskap om at to av 34 provins-universiteter nå skal ha åpnet for kvinner. Siden de bokstavtro islamistene tok makten, har det kommet krav om at kvinnene må få komme tilbake i skolene og universitetene.

Taliban har innført flere restriksjoner for kvinner siden maktovertagelsen, blant annet at kvinner stort sett ikke jobbe utenfor helse- og skolesektoren. Skolene har så langt bare vært åpne for jenter opp til sjette klasse.

Onsdag opplyser Taliban at offentlige universiteter i Nangarhar og Kandahar nå er åpne for kvinner. De to provinsene har varmere klima og er de første som åpner universitetene etter vintermånedene.

Menn får delta i forelesninger tidlig på dagen, mens kvinner får delta på kvelden slik at de holdes atskilt, opplyser Taliban. Tidligere har islamistene varslet at øvrige universiteter, blant annet i Kabul, vil åpne både for kvinner og menn 26. februar.

Powered by Labrador CMS