Bola Tinubu, som tilhører avtroppende president Muhammadu Buharis parti APC, har sikret seg rundt 35 prosent av stemmene

Valget i Nigeria:

Bola Tinubu (70) vant presidentvalget

Regjeringspartiets kandidat Bola Tinubu har gått seirende ut av presidentvalget i Nigeria, viser de endelige resultatene fra landets 36 delstater, ifølge valgkommisjonen INEC. Opposisjon kaller valget en farse og ber om at det annulleres.

Publisert Oppdatert

Nigerias valgkommisjon INEC har bekreftet at Tinubu har passert grensen på 25 prosent av stemmene i 24 av landets delstater som kreves for å vinne presidentvalget.

70 år gamle Tinubu, som tilhører avtroppende president Muhammadu Buharis parti APC, har sikret seg rundt 35 prosent av stemmene, meldte Reuters tirsdag kveld.

Ifølge nyhetsbyrået fikk han 8,8 millioner stemmer totalt. Atiku Abubakar fra det største opposisjonspartiet PDP har fått rundt 30 prosent av stemmene, 6,9 millioner totalt, mens lederen for arbeiderpartiet, Peter Obi, fikk 6,1 millioner stemmer.

Ber om at valget annulleres

Stemmegivningen gikk stort sett ryddig for seg, men mange valglokaler åpnet svært sent, og forsinkelser og tekniske problemer forstyrret opplastingen av resultater til nett. Den nasjonale valgkommisjonen sier at problemene skyldtes tekniske feil.

Opposisjonen hevder at det åpnet for triksing med resultatene.

Julius Abure, som leder landets sosialdemokratiske parti, hevder at valget ble kompromittert. og ber om at det annuleres.

– Vi har fullstendig mistet troen på hele prosessen, sa han da han snakket med journalister sammen med representanter fra PDP, det største opposisjonspartiet.

– Vi forlanger at denne farsen av et valg umiddelbart blir annullert. Vi ber også om at det blir gjennomført et nyvalg, sier Abure.

Powered by Labrador CMS