En av verdens beste fotballspillere, Sadio Mané, mottok Sokrates-prisen i Paris 17. oktober.

Sadio Mané får prestisjepris

Sadio Mané (28) er ikke bare kåret til Afrikas beste spiller i 2022. Nå blir han første spiller som mottar Sokrates-prisen for sin innsats i Senegal, hvor han har bygget skoler, sykehus og støttet koronaresponsen.

Publisert Oppdatert

Socrates Awards er en ny, årlig pris som skal hedre fotballspillere som har gjort en ekstraordinær innsats utenfor banen.

Prisen har fått navn etter den brasilianske fotballegenden Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, som i tillegg til å gjøre det godt på fotballbanen, også kjempet mot militærstyret i Brasil på 1980-tallet.

Mané mottar prisen etter å ha bygget flere sykehus og skoler, samt fibernett med 4G-dekning til befolkningen i hjembyen Bambali, ifølge sportanddev.

Han støtter også hver familie i lokalsamfunnet han kommer fra med 70 euro, tilsvarende litt over 700 kroner, i måneden.

Tidligere har Mané spilt for de britiske fotballklubbene Southampton og Liverpool, men han skrev under for Bayern München i juli i år. I tillegg spiller han for Senegals landslag.

– Jeg liker ikke å snakke om det jeg gjør, men jeg gjør det jeg kan for folket mitt og prøver å forbedre ting i hjemlandet, sa Mané da han mottok prisen i Paris, ifølge fotballklubben Bayern Münchens nettside.

Powered by Labrador CMS