– Jeg prøver å finne lillesøsteren min der de deler ut kjeks

En halv million rohingyaer har flyktet fra volden i Myanmar og over grensen til Bangladesh. Hedayetullah (10) mistet foreldrene og er alene i Thankhali flyktningleir.

Publisert

Bistandsaktuelts lokale medarbeider i Bangladesh, journalisten Fabeha Monir, har snakket med en rekke flyktninger om deres opplevelser. Her er den andre av historiene.

Hedayetullah (10) forteller:

Thankhali flyktningleir, Teknaf, Bangladesh

– Jeg vet ikke hvordan foreldrene mine døde. Det eneste jeg har hørt er at de ble tatt av militærstyrkene, som drepte dem. Faren min var bonde. Vi gjorde ingenting galt mot noen, men de drepte alle likevel.

Jeg kan ikke finne søstrene mine. Jeg aner ikke hvor de er. Jeg fikk kraftig feber og hoste. I dag klarte jeg ikke å hente kjeks. Jeg har hørt at noen kan gi oss juice og chips også, men jeg klarer ikke å bevege meg. Jeg bor sammen med naboene mine. De har kjent familien min i mange år.

Når jeg føler meg bedre, vil jeg fortsette å lete etter søstrene mine. Jeg holder meg rundt steder hvor de deler ut kjeks fordi lillesøsteren min liker kjeks. Jeg er sikker på at jeg vil finne henne i nærheten av et sted som deler ut kjeks til barn. Jeg føler meg veldig alene. Jeg liker ikke å snakke med noen.

Powered by Labrador CMS