Ugandiske leger kledd i verneutstyr er på vei inn til isolasjonsenheten ved Entebbe Regional Referral-sykehuset i Entebbe. De siste dagene er 14 nye tilfeller oppdaget i hovedstaden Kampala.

Ebolautbruddet i Uganda:

14 nye tilfeller av ebola i Ugandas hovedstadsregion

De siste to dagene har 14 personer testet positivt for ebola i Kampala-regionen i Uganda, ifølge landets helseminister.

Publisert Oppdatert

Dette skjer bare få dager etter at myndighetene hevdet å ha utbruddet under kontroll og uttrykte forventning om at det ville være over innen utgangen av 2022, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Mandag morgen skrev landet helseminister, Jane Ruth Aceng Ocero, i en twittermelding at de ni nyeste tilfellene alle stammer fra samme person og er oppdaget på Mulago-sykehuset i Kampala.

Det første ebola-dødsfallet ble kunngjort 19. september og søndag meldte lokale helsemyndigheter at det er rapportert om 75 smittetilfeller og 28 døde så langt.

Den påviste ebola-varianten som har forårsaket utbruddet i Uganda, er det såkalte Sudan-viruset, som det foreløpig mangler fungerende vaksiner mot.

Til den britiske avisen The Guardian skal Christopher Mambula, programleder for Leger uten grenser i Uganda, ha sagt at mangelen på fungerende vaksiner gir grunn til bekymring.

I en tv-sendt tale lørdag 15. oktober sa Ugandas president Yoweri Museveni at det ville bli innført en tre uker lang nedstengning i Mudende- og Kassanda-distriktene, selve episenteret for ebola-utbruddet.

Les også: Svært alvorlig ebola-utbrudd i Uganda

Powered by Labrador CMS