Flere hundre nordmenn har vært på utveksling med støtte fra Norec. Foto: Norec

Norec utsetter alle utvekslinger. Hjelper hjemvendte deltakere med lønn og bolig.

70 utvekslingsopphold er satt på vent på grunn av korona-pandemien.

Publisert

- Vi vet at reisevirksomhet har bidratt til at viruset har spredd seg kjapt over hele verden, sier programdirektør Marit Bakken i Norec i en pressemelding.

- Derfor er dette et enkelt grep vi kan gjøre for å sørge for at ikke smitten spres til land som ikke er rustet til å håndtere store epidemier.

Mange fortsatt ute

Norec (tidligere: Fredskorpset) er en etat under Utenriksdepartementet. Den gir støtte til bedrifter, organisasasjoner og institusjoner i Norge og i andre land, som ønsker tilskudd til utvekslinger.

På grunn av korona-epidemien er det bestemt at 70 utvekslingsopphold blir utsatt denne våren. Dessuten var det mange som reiste ut før pandemien startet, som nå vil hjem.

175 deltakere har reist hjem. 310 er fortsatt ute, derav 25 nordmenn. De fleste er i Afrika og i Latin-Amerika. Mange av disse er enten på vei hjem, eller skal hjem om noen få dager.

Foreløpig har også 19 utenlandske deltakere i Norge reist hjem. 60 har valgt å bli.

Det er ikke Norec som bestemmer om folk skal reise hjem, det er opp til deltakerne og arbeidsgiveren deres. Norec betaler imidlertid hjemreisen til alle deltakerne.

Hjelp hjemme

Ifølge programdirektør Bakken vil Norec også hjelpe hjemvendte deltakere som har sagt opp jobben eller leid ut leiligheten i perioden de skulle være borte.

- Partnerne får derfor mulighet til å søke oss om å få dekket opphold og godtgjørelse. Dette vil gjelde til juli.

Programdirektør Marit Bakken i Norec. Foto: Norec
Powered by Labrador CMS