Covax: Bare 20 prosent i fattige land får vaksine

Kun 20 prosent av befolkningen i fattige land vil få koronavaksine i 2021, melder vaksinesamarbeidet Covax. Tallet er langt lavere enn det de hadde forventet.

Publisert

Uttalelsen kommer dagen etter at den Den internasjonale legemiddelindustriforeningen (IFPMA) uttalte at det vil bli produsert nok koronavaksiner til verdens befolkning i slutten av år 2021.

Covax sier at de nå forventer å få tilgang til bare 1,425 milliarder vaksinedoser i år, som er langt unna målet om å levere to milliarder doser ved årsskiftet.

Dette målet er nå forventet å nås i første kvartal av 2022, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), Gavi-alliansen og vaksinealliansen Cepi.

Covax tar sikte på å levere vaksiner til fattige land og andre som trenger dem. Partnere i programmet har kritisert den store ulikheten i tilgang til covid-19-vaksiner mellom rike og fattige land.

Opptil 70 prosent voksne har fått to vaksinedoser i de rike landene, mens i Afrika ligger denne andelen på kun 6 prosent.

En talsperson fra Gavi-alliansen påpeker likevel at produksjonstempoet og levering av vaksiner til fattige land snart vil øke betraktelig.

Powered by Labrador CMS