Israelsk minister kritisert etter å ha antydet at Israel sto bak angrep mot Iran

Den høyreorienterte israelske sikkerhetsministeren Itamar Ben-Gvir har fått skarp kritikk for å ha mer enn antydet at Israel sto bak angrepet mot Iran.

Publisert

Statskontrollerte iranske medier meldte at det var eksplosjoner i Isfahan-provinsen natt til fredag, uten direkte å beskylde Israel for å stå bak. Enkelte medier i USA siterer amerikanske kilder som sier at Israel utførte gjengjeldelsesangrep mot iranske mål.

Men verken den israelske regjeringen eller forsvarsledelsen i IDF har kommentert eksplosjonene.

Den nasjonale sikkerhetsministeren Ben-Gvir har på X/Twitter gitt en kommentar på hebraisk som kan leses som en bekreftelse på at det var Israel som utførte aksjonen. Kommentaren utløste raskt reaksjoner i sosiale medier og i fjernsynskanalene.

– Aldri har et medlem av regjeringen gjort slik skade på landets sikkerhet, dets renomme og dets internasjonale status. Med en utilgivelig tweet på ett ord har Ben Gvir utløst hån og kastet skam over israel fra Teheran til Washington, skriver opposisjonsleder Yair Lapid på X.

Tweeten fra sikkerhetsministeren ble senere fredag gjengitt i iranske medier.

Men det er også dem som støtter meldingene om at Israel skal ha stått bak eksplosjonene.

– En stolt morgen, skriver Tally Gotliv på X. Hun er representant i nasjonalforsamlingen fra statsminister Benjamin Netanyahus Likud-parti.

Les også: Eksplosjoner i Iran etter meldinger om israelsk angrep

Powered by Labrador CMS