Dagfinn Høybråten tiltrådte som styremedlem i Global Crop Diversity Trust 1. januar 2023. Foto: Hallgeir Vågenes / VG / NTB
Dagfinn Høybråten tiltrådte som styremedlem i Global Crop Diversity Trust 1. januar 2023. Foto: Hallgeir Vågenes / VG / NTB

Høybråten er styremedlem i Global Crop Diversity Trust

Kirkens Nødhjelps generalsekretær Dagfinn Høybråten er fra nyttår styremedlem i Global Crop Diversity Trust, som er en internasjonal stiftelse for avlingsmangfold og matsikkerhet.

Global Crop Diversity Trust sitt styre utpekte Høybråten som nytt medlem på det siste styremøtet i 2022, og han skal sitte i styret i en treårsperiode.

– Jeg er veldig fornøyd med at Dagfinn Høybråten blir en del av styret i Global Crop Diversity Trust, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim i en pressemelding på regjeringens nettsider.

Høybråten er generalsekretær i Kirkens Nødhjelp og har bakgrunn som mangeårig leder av KrF, statssekretær i Finansdepartementet, helseminister – hvor han ble kjent som «Røykelovens far» og arbeids- og sosialminister. I tillegg har vært generalsekretær i Nordisk Råd og har styreerfaring blant annet fra Vaksinealliansen Gavi.

Nå skal han være med å sikre nok og næringsriktig mat til jordens befolkning, som er et av Global Crop Diversity Trust sine mål.

Å delta i dette arbeidet globalt er svært meningsfylt og en videreføring av et engasjement jeg har hatt på dette i nordisk sammenheng tidligere, sier Høybråten i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS