Vibeke Skauerud blir ny landdirektør i Kirkens Nødhjelp.

Ny landdirektør for Sahel i Kirkens Nødhjelp

– Til tross for at jeg har bodd nesten 30 år i Afrika, så er Sahel-regionen helt ny for meg. Derfor gleder jeg meg masse til å utforske den fascinerende historien til landene i regionen, og ikke minst til å bli kjent med menneskene og den fantastiske kulturen, sier Vibeke Skauerud.

Publisert Oppdatert

Vibeke Skauerud blir ny landdirektør for Sahel i Kirkens Nødhjelp, og kommer fra jobben som Scanteams resident manager i Angola, der hun har jobbet med samfunnsforskning i samarbeid med CMI og tre angolanske universiteter. 

– Som påtroppende landdirektør er det mye nytt å ta fatt på. Men noe av det viktigste blir å videreføre det gode arbeidet min forgjenger har ledet, spesielt når det gjelder å utvikle en regional respons til regionale utfordringer, sier Skauerud i en pressemelding fra Kirkens Nødhjelp.

Skauerud har tidligere vært landdirektør i Kongo og Angola for Kirkens Nødhjelp og for Den internasjonale Røde Kors-bevegelsen i Rwanda, Angola og Nigeria. Nå tar hun fatt på nye oppgaver som landdirektør for Sahel.

– Det er mye som skjer i Sahel-regionen for tiden, og det er viktig at Kirkens Nødhjelp klarer å tilpasse seg endringene på en måte som gjør at vi fortsatt blir sett på som en relevant og troverdig aktør. Det blir viktig å sette seg inn i den komplekse politiske og humanitære situasjonen, sier hun. 

Powered by Labrador CMS