Ny styreleder for Oslosenteret

Tove Strand blir ny styreleder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Thorbjørn Jagland avslutter sitt verv som styreleder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter. Tove Strand blir ny styreleder fra 15. februar. Strand har utstrakt erfaring og kompetanse fra politikk, utviklingssamarbeid og ledelse innen flere samfunnsområder. – Jeg er svært glad for at Tove Strand har takket ja til å ta over vervet som leder for Oslosenterets styre, sier stifter og leder for Oslosenteret, Kjell Magne Bondevik.

Tove Strand er i dag viseadministrerende direktør og leder for samhandling og internasjonalt samarbeid ved Oslo Universitetssykehus. Hun har bred politisk erfaring, blant annet som sosialminister og arbeids- og administrasjonsminister i Gro Harlem Brundtlands regjeringer. Fra 1997 til 2005 var hun direktør i NORAD. Strand har også vært direktør for miljø og utvikling ved Norges forskningsråd, og er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo.

– Tove Strands kombinasjon av tung ledererfaring, bred politisk forståelse og et internasjonalt engasjement vil gjøre henne til en god styreleder for Oslosenteret. Jeg er meget fornøyd med å få en så kompetent og erfaren styreleder med på laget, sier Kjell Magne Bondevik.

– Oslosenteret jobber med svært viktige problemstillinger, som demokratiutvikling, menneskerettigheter og forholdet mellom religion og konflikt. Jeg gleder meg til å bli mer kjent med senterets arbeidsform og resultater, og til å jobbe med strategien for tiden fremover, sier Tove Strand.

Powered by Labrador CMS