Fra venstre: Monica Svenskerud, Gunvor W. Skancke og Stine Horn.

Tre nye ledere i Avdeling for humanitær og helhetlig innsats i Norad

Monica Svenskerud blir underdirektør i Norads nyopprettede «Avdeling for humanitær og helhetlig innsats», mens Gunvor W. Skancke og Stine Horn blir seksjonsledere i avdelingen.

Publisert Oppdatert

Norad overtar store forvaltningsoppgaver fra Utenriksdepartementet i august i år, noe som blant annet betyr at Norad overtar ansvaret for å forvalte det meste av nødhjelpen.

Erik Abild skal lede den nyopprettede avdelingen for humanitær og helhetlig innsats i Norad, som skal forvalte over syv milliarder norske bistandskroner. 

Nå er det klart at dem Abild får med seg i ledergruppen, er Monica Svenskerud, Gunvor W. Skancke og Stine Horn, melder Norad på sine nettsider. 

Ny underdirektør

Monica Svenkerud blir underdirektør i avdelingen, og skal bistå Abild med koordinering av strategiske og operative prosesser og leding av staben. 

Hun kommer fra stillingen som underdirektør i Seksjon for humanitære spørsmål i Utenriksdepartementet, og hun har siden januar 2024 hospitert i Norad som prosjektleder for etableringen av Seksjon for humanitær innsats i avdelingen. 

Svenkerud har lang erfaring med langsiktig og humanitær bistand og har jobbet i Utenriksdepartementet de siste 20 årene, deriblant i Oslo, ved ambassaden i Dar-es-Salaam, Tanzania, og ambassaden i Colombo, Sri Lanka.

Seksjonsleder Gunvor W. Skancke

Gunvor W. Skancke er ansatt som leder for Seksjon for forebygging og stabilisering i avdelingen, og kommer fra stillingen som fungerende direktør for Avdeling for partnerskap og omfordeling i Norad. 

Skancke har hatt en rekke stillinger i Norad og Utenriksdepartementet, og har jobbet ved ambassadene i Sør-Sudan og Kenya/Somalia, der det meste av arbeidet var rettet mot stabilisering i sårbare kontekster. 

Seksjonsleder Stine Horn

Stine Horn er ansatt som leder for Seksjon for humanitær innsats. Hun er i dag underdirektør i Utenriksdepartementet. 

Horn har mange års erfaring med humanitært arbeid fra ulike stillinger i Utenriksdepartementet, som direktør for partnerskap og utvikling i NORCAP i Flyktninghjelpen, som landdirektør i Norsk Folkehjelp i Libanon og som nestleder ved ambassaden i Beirut, Libanon.

Powered by Labrador CMS