Tiktok, som særlig er populært blant unge, blir i likhet med flere andre sosiale medier brukt til å spre feilinformasjon.

Rapport:

Hatprat og falske nyheter spres på Tiktok før valget i Kenya

Videoer med hatprat og feilinformasjon spres på det sosiale mediet Tiktok i forkant av valget i Kenya i august, konkluderer en ny rapport.

Publisert Oppdatert

Valget i Kenya blir sett på som den første virkelige prøven Tiktok er blitt satt på i Afrika. Tiktok, som særlig er populært blant unge, blir i likhet med flere andre sosiale medier brukt til å spre feilinformasjon.

Den amerikanske Mozilla-stiftelsen har gjennomgått 130 videoer som er blitt spredt på Tiktok og avspilt over 4 millioner ganger. De inneholder feilinformasjon og hatprat knyttet til valget i Kenya, opplyser stiftelsen i en rapport.

– Kenyas demokrati har en fortid som er befengt med vold etter valg. Nå rører politisk feilinformasjon på Tiktok opp dette urolige politiske samfunnet, i strid med plattformens egne retningslinjer, sier Odanga Madung i Mozilla-stiftelsen.

Mange av videoene har trusler om etnisk vold mot folk fra Riftdalen, advarer stiftelsen. Feilinformasjonen skjer blant annet med videoer som viser forfalskede nyhetsinnslag og avissider.

En talsperson for Tiktok sier at selskapet vil komme med en ny tjeneste som vil gi brukerne tilgang på bekreftet informasjon om valget i Kenya.

Powered by Labrador CMS