I helgen ble levningene etter medlemmer av en kristen kult kalt Good News International Church, som ifølge kenyansk media trodde de ville komme til himmelen hvis de sultet seg i hjel, gravd opp i Shakahola-skogen i Kilifi, Kenya 22.

Kenya:

Pastor skal ha bedt sine følgere om å sulte seg til døde

Levningene av til sammen 47 mennesker er funnet sør i Kenya på eiendommen til en pastor som anklages for å ha bedt sine følgere om å sulte seg til døde.

Publisert Oppdatert

Politiet startet fredag utgravninger på pastorens eiendom i Shakahola-skogen sørøst i Kenya. Dagen etter opplyste politiet at de hadde funnet 21 døde.

– I dag har vi gravd opp ytterligere 26 lik, og dermed er det totale antallet døde fra det stedet steget til 47, sier leder Charles Kamau i politiets kriminaletterforskningsenhet i Malindi søndag.

Utgravningene pågår fortsatt, påpeker Kamau.

Elleve reddet i live

Pastoren som leder den kristne kulten Good News International Church, overga seg først til politiet i mars etter at to barn av kultmedlemmer skal ha sultet i hjel. Han ble siden løslatt mot kausjon, men pågrepet igjen 14. april da politiet fant fire av hans disipler døde.

Politiet reddet også elleve avmagrede kultmedlemmer – sju menn og fire kvinner i alderen 17 til 49 år – som ble brakt til sykehus.

Politiet aksjonerte etter å ha fått opplysninger om at lederen skal ha bedt dem om å sulte seg til døde for å «møte Jesus».

Ber om strengere regulering

Utgravningene startet fredag på pastorens eiendom i Shakahola-skogen utenfor kystbyen Malindi. Hele skogen er sperret av og regnes som et åsted, ifølge Kenyas innenriksminister Kithure Kindiki.

– Dette er en fryktelig skamplett på vår samvittighet. Det må føre til ikke bare den strengeste straff for gjerningspersonene bak denne forbrytelsen mot så mange uskyldige sjeler, men også strengere regulering av alle kirker, moskeer, templer og synagoger i framtida, sier innenriksministeren.

Kulter er utbredt i Kenya, der store deler av befolkningen tilhører et religiøst trossamfunn.

Flere pågripelser

Den anklagede pastoren ble også pågrepet i 2019, men også den gang ble han løslatt mot kausjon. Lokale politikere har bedt innstendig om at han denne gangen ikke løslates fra varetektsfengsel.

En ikke navngitt politikilde sa lørdag til nyhetsbyrået AFP at minst tre barn er blant de døde. Ifølge lokale medier er seks av pastorens medarbeidere også pågrepet i saken.

Den pågrepne pastoren skal ha innledet en sultestreik i fengselet.

Powered by Labrador CMS