Jair Bolsonaro har fått skylda for økt avskoging og press mot urfolksområder etter at han ble president. Nå kommer det helt nye toner fra den brasilianske presidenten. Foto: NTB

Nye toner fra Bolsonaro før COP26 i Glasgow: Vil verne Amazonas

Publisert

Det nye skogsamarbeidet ble kunngjort av Brasils president Jair Bolsonaro etter et møte med Colombias president Ivan Duque i Brasilia. De to skal ha blitt enige om at de er forpliktet til å redusere utslipp og oppnå karbonnøytralitet, ifølge Bolsonaro.

Amazonas utgjør rundt halvparten av verdens tropiske skoger, blant vegetasjonsformene som er mest effektiv i å fange opp CO2.

I 2020 ble det rasert 10 800 kvadratkilometer regnskog i Brasil, det høyeste tallet på tolv år. Etter at Bolsonaro kom til makten i 2019, har avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas økt kraftig.

Forrige uke ble han anmeldt av østerrikske Allrise til Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Miljøorganisasjonen mener Brasils president har utørt forbrytelser mot menneskeheten ved å bidra til klimaendringer som følge av avskoging i Amazonas.

Powered by Labrador CMS