Palestinere bærer en død person inn i Al Aqsa-sykehuset i Deir al Balah etter et israelsk luftangrep i går. Sju hjelpearbeidere skal ha blitt drept i angrepet, ifølge organisasjonen World Central Kitchen.

Hjelpeorganisasjon: Sju hjelpearbeidere drept i israelsk angrep i Gaza

Sju ansatte i World Central Kitchen er drept i et angrep i Gaza, ifølge organisasjonen. De drepte er både utlendinger og fra de palestinske områdene.

Publisert

De Hamas-styrte myndighetene meldte i går at minst fem hjelpearbeidere ble drept i et israelsk luftangrep mot Deir al-Balah, som ligger midt på Gazastripen.

Tirsdag morgen bekrefter World Central Kitchen (WCK) at sju av deres medarbeidere er drept i et angrep i den krigsherjede enklaven.

– World Central Kitchen er knust over at sju medlemmer av teamet vårt har blitt drept i et IDF-angrep i Gaza. De drepte er fra Australia, Polen, Storbritannia, USA, Canada og Palestina, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

WCK opplyser videre at de innstiller alt arbeidet i Gaza inntil videre som følge av angrepet.

WCK bygget en egen molo på Gazastripen for å få inn nødhjelp sjøveien. Den første forsendelsen kom inn i området 15. mars, mens den andre kom inn mandag.

IDF: Tragisk hendelse

Det israelske militæret (IDF) opplyser at hendelsen skal granskes på høyeste nivå, og omtaler den som «denne tragiske hendelsen».

– IDF gjør en omfattende innsats for å sørge for trygg levering av humanitær hjelp og har jobbet tett med WCK i deres livsviktige innsats for å skaffe mat og humanitær hjelp til Gazas befolkning, heter det i en melding på X, tidligere Twitter.

X skriver WCK-grunnlegger José Andrés at organisasjonen har mistet flere av sine medarbeidere i et luftangrep gjennomført av IDF.

– Jeg er knust og sørger med deres familier og venner og hele vår WCK-familie. Dette er mennesker – engler – som jeg har tjenestegjort sammen med i Ukraina, Gaza, Tyrkia, Marokko, Bahamas og Indonesia, uttaler Andrés.

– Stopp vilkårlige drap

Tirsdag morgen har det kommet flere bilder som viser likene av hjelpearbeiderne på al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah. Flere av dem hadde på seg verneutstyr med logoen til WCK.

– De er ikke ansiktsløse. De er ikke navnløse. Den israelske regjeringen må stoppe disse vilkårlige drapene. Den må slutte å hindre humanitær bistand, slutte å drepe sivile og hjelpearbeidere og slutte å bruke mat som våpen, fortsetter Andrés.

Australias statsminister Anthony Albanese bekreftet tirsdag at en av de drepte er Lalzawmi «Zomi» Frankcom. Han krever at de skyldige stilles til ansvar.

WCK ble stiftet i 2010 da Andrés, en spansk-amerikansk kokk og restauranteier, sendte kokker og mat til jordskjelvrammede Haiti. Siden starten på invasjonen av Gazastripen har WCK levert ut over 42 millioner måltider.

WCK er ikke den eneste hjelpeorganisasjonen som har mistet ansatte i krigen på Gazastripen. Ifølge FN har 174 av deres ansatte blitt drept siden krigsutbruddet 7. oktober i fjor.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS