Populære utviklingsstudier

Studentene har ikke blitt skremt av Bistandsaktuelts artikler om den harde kampen om bistandsjobbene, skal vi tro årets søketall fra Samordna opptak.

Publisert

De viser nemlig at fattigdom, utvikling og bistand fortsatt har sterk tiltrekkingskraft på studentspirene.

Mest populært er Afrikastudier ved NTNU, som har 3,1 førstevalgssøkere til hver plass på studiet. Rett bak kommer Internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved Universitetet for miljø- og biovitenskap med 2,9 søkere pr. studieplass og Utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo med 2,8.

Langt bak

Men selv om antall søkere til de fleste utviklingsrelaterte studiene ligger på omtrent samme nivå som tidligere, havner de langt ned på listen over landets mest populære studier. Ingen av dem når for eksempel psykologistudiet ved NTNU til støvleskaftet. I år har utdanningen 22 førstevalgssøkere pr. studieplass – og er dermed landets ukronede studentmagnet. Tradisjonelle poppis-studier som journalistikk, fysioterapi, medisin og ernæring havner også langt foran de mest populære utviklingsstudiene, som også må se seg slått av en rekke sykepleierutdanninger, lærerutdanninger og barnevernsutdanninger.

Ved Høgskolen i Oslo havner utviklingsstudier på 29. plass i rangeringen over skolens mest søkte studier blant totalt 53 studier. Og ved Universitetet i Oslo havner det samme studiet på 38. plass blant 90 utdanningstilbud.

Jumboplassen

For studentspirer med en liten bistandsarbeider i magen er det i år aller enklest å komme inn på Interkulturell kommunikasjon og medier ved Mediehøgskolen Gimlekollen. Utdanningen er en av landets minst ettertraktede, og hadde i år bare én førstevalgssøker til 15 studieplasser.

Følg debatten om utviklingsstudier:

Powered by Labrador CMS