Birgitte Lange tiltrer som generalsekretær i Redd Barna 8. oktober 2018.
Birgitte Lange tiltrer som generalsekretær i Redd Barna 8. oktober 2018.

Ny generalsekretær i Redd Barna

Assisterende UDI-direktør Birgitte Lange tar over jobben som generalsekretær i Redd Barna. – Dette må være en av Norges mest meningsfulle jobber, sier hun.

Publisert

51-åringen har lang og variert ledererfaring. De siste fem årene har Lange vært assisterende direktør i Utlendingsdirektoratet. Hun har tidligere vært ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet og har hatt lederstillinger i Riksrevisjonen og Kirkens Bymisjon. Hun overtar jobben etter Tove R. Wang som har arbeidet i Redd Barna i flere tiår, og som har vært generalsekretær de siste ni årene.

Den nye generalsekretæren ser fram til å kjempe for barns rettigheter nasjonalt og internasjonalt.

– Dette må være en av Norges mest meningsfulle jobber, sier Birgitte Lange.

– Jeg har arbeidet med barnevern, flyktninger og asylsøkere og frivillighetsfeltet store deler av mitt yrkesaktive liv. Nå ser jeg fram til å bruke min samlede kompetanse og erfaring i Redd Barna.

Birgitte Lange kommer fra Oslo og er utdannet Cand. polit fra Universitetet i Bergen. Hun har skrevet tre bøker, er en hyppig benyttet foredragsholder og er fast gjestekommentator om ledelse i DN. Hun har også studert ved Harvard.

– Jeg kjenner Redd Barna som en svært profesjonell og seriøs organisasjon som jeg gleder meg stort til å være en del av. Jeg er glad for at Redd Barna har høye ambisjoner på barns vegne i Norge og i verden, sier Lange i en pressemelding.

Pekte seg ut

Styreleder i Redd Barna, Nils Øveraas sier at det var mange kompetente søkere til jobben, men Birgitte Lange pekte seg ut. Han er svært fornøyd med at Lange har takket ja til jobben.

– Jeg har sjelden møtt en så motivert søker som Birgitte, og hun har en svært god bakgrunn for å møte de utfordringene som vi står overfor som organisasjon i tiden som kommer, sier styrelederen.

– Den nye generalsekretæren kommer inn på et gunstig tidspunkt idet ny strategi nettopp er vedtatt av medlemmene og vil være utgangspunkt for vår jobb til beste for barn både i Norge og i utlandet de neste årene. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Birgitte for barns rettigheter, og er sikker på at hun vil bli godt mottatt i organisasjonen.

Lange tiltrer stillingen 8. oktober, etter at Tove R. Wang avslutter arbeidet i Redd Barna etter 40 år i tjeneste for organisasjonen.

–Tove har lagt ned en enorm arbeidsinnsats for Redd Barna gjennom et helt liv, og det er vanskelig å ta inn over seg hvor stor betydning hun har hatt for organisasjonen både nasjonalt og internasjonalt, sier Nils Øveraas.

Påtroppende generalsekretær i Redd Barna Birgitte Lange og organisasjonens styreleder Nils Øveraas.
Påtroppende generalsekretær i Redd Barna Birgitte Lange og organisasjonens styreleder Nils Øveraas.
Powered by Labrador CMS