Medier: Forhandlere forlenger samtaler om våpenhvile på Gazastripen

Representanter fra USA, Israel, Qatar og Egypt har blitt enige om å forlenge samtalene om en våpenhvile på Gazastripen med tre dager, opplyser kilder til New York Times og Times of Israel.

Publisert

Samtalene fortsetter videre på lavere diplomatisk nivå, får New York Times opplyst av en ikke navngitt egyptisk tjenesteperson.

Den israelske delegasjonen som ledes av etterretningstjenesten Mossads sjef David Barnea, er på vei hjem fra Kairo, ifølge den israelske avisa , som siterer en tjenesteperson ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor.

Hamas venter på orientering

Barnea møtte sammen med sikkerhetstjenesten Shin Bets leder Ronen Bar Qatars statsminister Mohammed bin Abdelrahman al-Thani og CIA-sjef William Burns i Kairo mandag.

Egypt, Qatar og USA forsøker å få framforhandlet en lengre våpenhvile på Gazastripen.

Som del av avtalen foreslår de at gislene og krigsfangene som fortsatt holdes fanget på Gazastripen, blir utvekslet med palestinske fanger i israelske fengsler.

Hamas-kilder opplyser til DPA at de ikke har sendt representanter til Kairo, og sier at de venter på å bli orientert om samtalene. Samtalene med meglerne pågår, heter det videre.

Møte mellom Hamas og Iran

Samtidig som samtalene i Kairo pågikk, møtte Hamas-leder Ismail Haniyeh Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian i Qatar.

– Enhver avtale må garantere for en våpenhvile, uttrekking av okkupasjonshæren fra Gazastripen og fullbyrdelsen av en reell utvekslingsavtale, sa Haniyeh til Amir-Abdollahian ifølge en Hamas-uttalelse.

Qatars emir Tamim bin Hamad al-Thani tok imot Amir-Abdollahian før møtet. Qatar og Iran har i årevis vært blant Hamas' viktigste støttespillere.

Powered by Labrador CMS