Utrydningstruet neshorn fødte i Indonesia

Babylykken er stor i Indonesia, der et sjeldent sumatranesehorn er født i et reservat viet til den svært utrydningstruede arten.

Publisert

De stolte foreldrene er en hann ved navn Harapan og en hunn ved navn Delilah.

Neshorn-babyen er den femte kalven som er født i Sumatras Way Kambas neshornreservat siden 2012, ifølge det indonesiske miljø- og skogsdepartementet. Han kom til verden tidlig lørdag morgen lokal tid, ti dager før termin.

Både mor og den 25 kilo tunge babyen er i fin form.

– Vi er takknemlige for den femte fødselen i Way Kambas. Det viser den indonesiske regjeringens forpliktelse til bevaringen av neshorn, spesielt Sumatranesehornet, sier miljø- og skogminister Siti Nurbaya.

Kalven, som ennå ikke har fått et navn, er sju år gamle Delilahs første baby. Hun var selv det andre neshornet som ble født i reservatet. Pappa Harapan er derimot utlending, og bodde tidligere i Cincinnati dyrehage i Ohio i USA, der han ble født i 2007.

Harapan flyttet til reservatet i 2015, og er det siste Sumatranesehornet utenfor Indonesia som ble repatriert. Arten finnes ikke lenger i noe annet land, ifølge indonesiske myndigheter.

Sumatranesehornet er den minste arten av neshorn og er et beskyttet dyr i Indonesia. Den er kritisk utrydningstruet og befinner seg på IUNCNs rødliste, den offisielle rødlisten over truede arter i verden.

Det er mindre enn 80 sumatranesehorn igjen i verden på grunn av ulovlig jakt og at dets naturlige habitat stadig krymper som følge av avskoging.

Powered by Labrador CMS