Kristin Skogen Lund annonserte at hun går av som konsernsjef i Schibsted i februar. Nå blir hun styreleder i Flyktninghjelpen.

Kristin Skogen Lund blir ny styreleder for Flyktninghjelpen

Næringslivs- og organisasjonsleder Kristin Skogen Lund er innstilt som ny styreleder i Flyktninghjelpen. Hun tar over styrevervet fra Harald Norvik.

Publisert

– Jeg besøkte flyktningleiren Kakuma i Kenya i 2016 som ambassadør for Flyktninghjelpen, og ble mektig imponert over organisasjonen. Siden den gang har behovet for bistand til flyktninger verden rundt bare økt. Det oppleves derfor som svært meningsfylt å få lov til å lede styret og støtte det viktige arbeidet videre fremover, sier Kristin Skogen Lund.

Skogen Lund har en bachelorgrad ved Universitetet i Oregon i USA og mastergrad fra INSEAD i Frankrike. Hun har hatt en rekke toppstillinger, blant annet som administrerende direktør for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), konserndirektør for Norden og digital utvikling i Telenor og administrerende direktør i Aftenposten.

I februar annonserte hun sin avgang som konsernsjef i Schibsted, men blir sittende til selskapet finner en ny leder.

– Vi er meget glade for å få en styreleder med en så bred og variert ledererfaring fra sentrale organisasjoner og internasjonalt orienterte bedrifter. Store humanitære organisasjoner som Flyktninghjelpen, står overfor komplekse utfordringer med rekordhøye behov blant mennesker i krig- og kriseområder over store deler av verden. Skogen Lund vil kunne videreføre den forutsigbarhet og trygghet vi har hatt under styreleder Harald Norvik, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Skogen Lund har hatt verv i flere internasjonale organisasjoner og har vært medlem av den internasjonale klimakommisjonen og ILO-kommisjonen om fremtidens arbeidsliv.

– Valgkomiteen har gjort en strålende jobb når de kunne presentere Kristin som ny styreleder i Flyktninghjelpen. Styret valgte henne med begeistring. Med Kristin får organisasjonen en erfaren leder, både fra styrer og store konsern. Kristin er en åpen, tydelig og inkluderende person som skaper grunnlag for godt samarbeid og gode prosesser, sier nåværende styreleder Harald Norvik som går av i desember etter å ha sittet med vervet siden 2017.

Powered by Labrador CMS