– Vi er klare for å stå på videre i en situasjon vi ser for oss kan bli enda vanskeligere, sier Erik Abild om arbeidet i Ukraina. Foto: Nora Alette Sandberg / Norges Røde Kors

Leder Røde Kors Norge sin Ukraina-respons

Erik Abild er ny regional representant for Norges Røde Kors i Europa og leder organisasjonens humanitære arbeid knyttet til Ukraina-krigen.

– Å bidra til den massive internasjonale hjelpeinnsatsen i Ukraina er veldig meningsfylt, og svært krevende, sier Abild til Bistandsaktuelt.

Før Abild begynte i den nye stillingen som regional representant for Norges Røde Kors i Europa, jobbet han nesten ti år med annet humanitært arbeid. Abild har blant annet ledet operasjoner i Syria og Gaza.

I tillegg har han jobbet som rådgiver for H.K.H. Kronprins Haakon, og har en mastergrad i humanitære studier fra Universitetet i Oxford.

– Min jobb er først og fremst å ta vare på folkene vi har på bakken i Ukraina. Det er kompetente og erfarne kollegaer som står på for å støtte Ukraina Røde Kors i den ekstremt krevende situasjonen, sier han, og fortsetter:

– Det er hjerteskjærende å ta inn over seg lidelsen til uskyldige sivile, særlig barn, men det er nettopp å beskytte sivile og hjelpe de mest sårbare som er vårt oppdrag. Vi er klare for å stå på videre i en situasjon vi ser for oss kan bli enda vanskeligere, sier Abild.

Powered by Labrador CMS