Jon Lomøy var Norads direktør 2015–2019.

Lomøy valgt inn i verdens største organisasjon for seksuelle rettigheter

Tidligere Norad-direktør Jon Lomøy er valgt inn i styret til norsk-støttede International Planned Parenthood Federation (IPPF), som jobber med helsehjelp og seksuell og reproduktiv helse og rettigheter globalt.

Jon Lomøy blir den første norske representanten noensinne i styret til IPPF, som jobber med seksualitetsundervisning, prevensjon, trygge aborter og mødrehelse på global basis.

Lomøy ble valgt inn i styret sammen med ugandiske Patrick Mwebesa i IPPFs suppleringsvalg i juni. Styret består dermed av syv representanter fra IPPFs medlemsorganisasjoner, inkludert Lomøy som representerer Sex og Politikk og Norge, og seks eksterne medlemmer. Det skriver Sex og Politikk i en pressemelding.

– I en tid der seksuelle rettigheter er under stort press fra flere hold over hele verden, så er det spesielt engasjerende å få være med å utvikle IPPF med sin nye strategi, sier Lomøy.

Lomøy har en lang karriere bak seg, blant annet som Norad-direktør (2015–2019), direktør i OECDs direktorat for utviklingssamarbeid (2010–2015) og ambassadør i Tanzania (2007–2010) og Zambia (1996–2000).

Siden 2020 har han vært en av lederne for Global Action on Disability-nettverket, og siden 2022 har han ledet styret til norske Sex og Politikk.

Nå blir han altså også styremedlem i IPPF – verdens største organisasjon for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) med totalt 46 000 ansatte og medlemmer og ansatte i over 120 land.

Powered by Labrador CMS