Andreas Fjeldskår har tidligere jobbet i Røde Kors, Deloitte og KPMG.

Ny daglig leder i Tax Justice Norge

Andreas Fjeldskår blir ny daglig leder i Tax Justice Norge 1. januar 2024.

– Jeg ser frem til å jobbe for en mer rettferdig fordeling av global verdiskapning, som daglig leder i Tax Justice Norge, sier Andreas Fjeldskår i en pressemelding fra organisasjonen.

Fjeldskår har ledererfaring fra Norges Røde Kors og bakgrunn fra de store konsulenthusene Deloitte og KPMG, der han har sett finansbransjen «fra innsiden».

– Det er en helt unik kombinasjon som passer godt inn i Tax Justice Norge. Vi skal kjenne godt til systemet og smutthullene vi kritiserer – og samtidig skal politikken vår være tydelig forankret i et rettferdig utviklingsperspektiv, sier styremedlem og medlem av ansettelsesutvalget Matilde Angeltveit i pressemeldingen. 

Fjeldskår engasjerer seg stort for internasjonal skattepolitikk, fordi han mener at dårlige skattesystemer rammer verdens sårbare mest. 

– Globalt mister nasjonale myndigheter tusenvis av milliarder kroner i skattepenger årlig. Dette er penger som burde blitt brukt til å forhindre humanitære katastrofer, skape stabile institusjoner, styrke klimatiltak, demokrati, helse, utdanning og infrastruktur. Vi har ikke en global fattigdomskrise, vi har en fordelingskrise som stadig blir en større demokratisk utfordring i både industri- og utviklingsland. I denne kampen er rettferdig skattlegging og større finansiell åpenhet blant de viktigste verktøyene, sier Fjeldskår.

Powered by Labrador CMS